Известие

Collapse
No announcement yet.

Лампички на индикаторното табло!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Лампички на индикаторното табло!

Колеги интересува ме дали някой е сменял крушките на индикаторите за гориво, час и температура. Една от тези части не свети при мен и искам да я сменя. Ако можете да дадете съвет как става това ще съм благодарен.

Първоначално публикувано от svetozar_sosi Покажи съобщение
    Колеги интересува ме дали някой е сменял крушките на индикаторите за гориво, час и температура. Една от тези части не свети при мен и искам да я сменя. Ако можете да дадете съвет как става това ще съм благодарен.
    1. Махаш маншона на скоростния - развиваш болтовете в дъното, мисля че 2 беха
    2. Махаш пепелника - отзад има още - 2 май беха -Развиваш ги.
    3. Любимата ми част - сваляш касетофона - отзад имаш 2 - еврейски звезди мисля че беха
    4. Въртиш 3-те врътки за градуси, степени, посока на духане, докрай на ляво и с издърпване внимателно сваляш гумираните пръстени
    5. Махаш цялата средна конзола - пластмасата.
    6. Сменяш крушките - най-добре всички, че да не правиш всичко пак след месец
    7. Сглабяш всичко

Нужни съпътстващи инструменти:
    - богат, цветущ речник, съпътстващ работния процес
    - студена биричка и готина кака да ти я носи

Успех!
    Last edited by radop; d.m.y г., 11:54.
    Alfa Romeo 156 2.0TS '98 - произведена, '99-'06 - 1-ви собственик
    Alfa Romeo 145 1.6TS 11.2000 - на жената

Comment

Тръгваш от тоя линк
      http://www.alfa156.net/tech/bulbs/fr...solebulbs.html
      Като свалиш централната конзила уредите се държат на 4 болта - крупките се сменят изотзадзе
      Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
      ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
      Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Като стигнеш до крушките най-добре смени всички(т."6" от поста на "radop")! Че след време сменените си светят, а старите почват да дават фира една по една! За т."4" на "radop",мога да кажа,че аз ги махнах моите хамалската,че нежно не искаха да излезнат !
        Аз откакто съм ги сменил, 4 години не са ми давали проблеми! Иначе като цяло процедурата е много лесна!
        Last edited by slav40; d.m.y г., 12:21.
        Alfa156 Against All

Comment

Сложи светодиоди

Comment

Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
            Сложи светодиоди
            Неправилно, диода има много малка консумация и чек-а ще светне за изгоряла крушка!

Comment

Чека не проверява лампите на таблото.
              То ако проверяваше всички крушки в колата нема изгасянката тоя чек.

Comment

Първоначално публикувано от jazzman Покажи съобщение
                Верно, чека беше само за габаритните светлини, стопове и тн

Comment

Ако всичко свети и не исгасва може ли некоя букса да не базика на габарити стопове ....
                  sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                  Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                  Ramstein - Benzin
                  https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от jazzman Покажи съобщение
                    Alfa Romeo 1.8 TS `98
                    sigpic

Comment

http://www.alfa156.net/tech/bulbs/fr...solebulbs.html Сменяй смело, за 10-15 мин работа е, крушките са по две и са по 20ст, на третият стоп са такива също
                      sigpic
                      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                        Верно, чека беше само за габаритните светлини, стопове и тн
                        Нищо пак е грешка да ги сменя с диоди Грозна гледка ще стане
                        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                        sigpic
                        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

ако може някой да прати линк как става на 166 сменяне на тея крушки на таблото ииии на рег номер+това самия номер е по нагоре от колкото трябва...чат ли сте

Comment

Working...
                          X